LLar d'infants PATUFET
LLar d'infants PATUFET

Les Nostres Aules

La Llar d'Infants Patufet disposa de tres àmplies i lluminoses aules, una per a cada franja d'edat: 

 

     - La classe dels Peixos: de 4 a 12 mesos. 

 

     - La classe dels Conills: d'1 a 2 anys. 

 

     - La classe dels Llops: de 2 a 3 anys. 

 

A més d'altres espais com: 

 

     - El pati

 

     - L'aula de psicomotricitat

 

     - L'aula de descans

 

 

La Classe dels "PEIXOS" - de 4 a 12 mesos

La classe dels Peixos, és la classe dels més petits, dels 4 mesos fins l'any. 

 

Aquesta aula compta d'un espai amb molta llum natural, zona de joc molt amplia, una zona de descans i una zona d'higiene

 

Les activitats que es fan en aquesta aula varien depenent de les necessitats individuals dels alumnes, que en aquesta edat fan molts canvis durant el curs. Són basades en l'experimentació, la descoberta d'un mateix, psicomotricitat, descoberta de l'entorn i la relació amb els companys de l'aula i educadores. 

La Classe dels "CONILLS" - d'1 a 2 anys

La classe dels Conills, és la classe dels nens i nenes d'1 a 2 anys.

 

Aquesta aula compta tamé d'un espai molt ampli i lluminòs, una zona de joc, una zona de taula i una zona d'higiene

 

Les activitats que es fan en aquesta aula també varien, ja que ens adequem a les necessitats individuals dels alumnes, que van canviant durant el curs. 

 

Aquestes activitats són basades en l'experimentació, la descoberta d'un mateix, la psicomotricitat, descoberta de l'entorn i la relació amb els companys de l'aula i educadores.

 

A més introduïm la participació més activa per part dels infants en els hàbits i rutines que són essencials per a l'aprenentatge i l'autonomia dels nens i nenes en aquesta edat. 

 

En aquesta aula, comencem a treballar per projectes, una eina molt important en l'educació, ja que ens afavoreix un aprenentatge significatiu i motivador per als infants, a més de molt participatiu per a les famílies. 

 

El recurs dels projectes també estimula l'aprenentatge del llenguatge oral, a partir de les relacions amb els companys i amb les educadores. 

 

Aquests projectes són d'un trimestre de durada i el tema varia segons els interessos del grup.

La Classe dels "LLOPS" - de 2 a 3 anys

La classe dels Llops, és la classe dels nens i nenes de 2 a 3 anys.

 

Aquesta aula compta tamé d'un espai molt ampli i lluminòs, una zona de joc, una zona de taules, un racó de biblioteca, un racó de joc simbòlic una zona d'higiene

Les activitats que es fan en aquesta aula també varien durant el curs ja que ens adaptem a les necessitats individuals dels alumnes i als seus interessos que canvien al llarg del curs. 

 

Aquestes activitats són basades en l'experimentació, la descoberta d'un mateix, la psicomotricitat, descoberta de l'entorn i la relació amb els companys de l'aula i educadores.

 

A més introduïm la participació encara més activa per part dels infants en els hàbits i rutines, que són essencials per a l'aprenentatge i l'autonomia dels nens i nenes en aquesta edat. I els prepara per a accedir a l'escola amb més seguretat de si mateix, el curs següent. 

 

En aquesta aula, comencem treballem per projectes, una eina molt important en l'educació, ja que ens afavoreix un aprenentatge significatiu i motivador per als infants, a més de molt participatiu per a les famílies.

 

A través dels projectes els infants treballen el llenguatge a partir de l'expressió oral a partir dels aprenentages individuals i colectius.

 

Aquests projectes són d'un trimestre de durada i el tema varia segons els interessos del grup.

Aula de Psicomotricitat

L'aula de Psicomotricitat és un espai molt utilitzat a la nostra llar ja que és un espai ampli i polivalent

 

La fem servir com Aula de Psicomotricitat per als nens de la classe dels Conills i dels Llops.

 

Els nens de la llar tenen assignat un dia a la setmana de Psicomotricitat, tot i que moltes de les acitivtats que realitzen a l'aula treballen aquest aspecte tan improtant en l'aprenentatge i el desenvolupament dels infants.

 

També fem servir aquesta aula per fer experimentacions que ens requereixin un espai molt ampli, o una ambientació diferent. 

El Pati

La nostra llar compta de dos patis exteriors molt amplis i amb molta lluminositat. 

 

El Pati és un espai d'aprentatge en tots els sentits, un espai on els nens i nenes es relacionen, descobreixen, experimenten, aprenen... és molt important en el seu desenvolupament tindre aquest espai que els ofereix tantes oportunitats d'aprenentatge. 

 

Al pati predomina el joc lliure i experimentatiu, pero hi ha activitats en les que fem servir aquest espai, com per exemple el nostre jardí, on els nens i nenes de la llar tenen cura de diferents plantes i flors, i aprenen a cuidar-les i observen com canvien amb el pas del temps.

 

També realitzem activitats de psicomotricitat, d'observació de l'entorn o activitats d'aigua a l'estiu. 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Llar d'Infants Patufet
Av. St. Antoni Mª Claret 12
08760 Martorell

 

Telèfon:

93 775 09 34

Correu electrònic:

a8056870@xtec.cat